T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - İBB KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN ORTAOKULU

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMI KAYIT DUYURUSU VE OKUL BİLGİLERİ

İBB KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN ORTAOKULU

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMI KAYIT DUYURUSU VE OKUL BİLGİLERİ

 

!!! LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ !!!

E-devlet üzerinden "AYNI HANEDE İKAMET EDEN KİŞİ BELGESİ SORGULAMA" alanından alınan "YERLEŞİM YERİNDE OTURANLAR BELGESİ" ile aynı evde oturan farklı aileler tespit edilerek 5490 sayılı Nüfus Kanunu çerçevesinde idari işlem yapıldığını unutmayın.

 

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi Yeni Kayıt Duyurusu

 

1. 2024-2025 Eğitim-Öğretim dönemi için 5. sınıf ve ara sınıflar (6.7.8) nakil kayıt görüşmeleri şu an yapılmamakta olup 1 AĞUSTOS 2024tarihinde başlayacaktır.

 

2. Temmuz ayı içerisinde e-okul üzerinden kayıt bölgeleri ilan edilecek ve çocuğunuzun hangi okula gideceğini sistem üzerinden öğreneceksiniz. Ağustos ayı içerisinde kayıt görüşmelerine başlanacaktır. Kesin kayıt görüşmesine gelmeyen, istenilen adres tespit evraklarını teslim etmeyenler aday kayıt olarak bırakılacak, kesin kayıt yapılmayacaktır.

3. Okulumuzda, e-okul sistemine düşecek her öğrenci için ayrıntılı bir adres araştırması yapılacak, e-devlet üzerinden "AYNI HANEDE İKAMET EDEN KİŞİ BELGESİ SORGULAMA" istenecek ve alınan bu "YERLEŞİM YERİNDE OTURANLAR BELGESİ" ile aynı evde oturan farklı aileler tespit edilecek, gerekirse ev ziyaretleri yapılacak ve emniyet birimlerine durum bildirilecek emniyet tarafından tespit edilen sahte adres taşımalara yönelik 5490 sayılı Nüfus Kanunu çerçevesinde idari işlem yapılması sağlanacaktır. Sahte adres taşınası yapmış olanlar kanuni cezai işlemden sonra nüfus müdürlüğü tarafından gerçek adreslerine alınacak ve sonrasında gerçekten adres kayıt bölgemizde oturanların e-okuldan kesin kayıt işlemi yapılacaktır.

4. Okul kayıt bölgemizde ikamet eden velilerimiz, sizler ve komşularınız sahte adres konusunda dikkatli olmazsanız. Çünkü sizin için yapılmış olan bu okulumuz bölgemize yetmeyecek ve yine sizin çocuklarınız mağdur olacaktır. O yüzden özellikle site yöneticileri bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmalıdır.

5.Kayıt görüşmeleri öğrencinin  velisi (anne ya da baba)tarafından yapılmak zorundadır.

6. Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf Sistemi bakanlığımızın tarafından yönetilen bir uygulama olup, bakanlığımız tarafından bir değişiklik olmazsa okulumuzda en fazla dört şube olacak şekilde açılması planlanmaktadır. 

7. Yabancı dil ağırlıklı sınıflar ile diğer sınıflarda öğrenci mevcudu konusunda bir farklılık yoktur.

8. Yabancı dil ağırlıklı sınıflarda öğrenim görmek isteyen öğrencinin ilkokul seviyesinde ingilizce müfredatı tam olarak gördüğü ve öğrencinin ingilizce seviyesinin A1 seviyesini görmeye hazır olduğu kabul edilir. A1 seviyesinde ingilizce ile dersler başlar. Bu sınıflarda temelden ingilizce öğretilmeye başlanmaz. 

 

 

ÖNEMLİ NOT:

·       Kayıt bölgemizden gelebilecek öğrenci sayısı geçen sene ki sayıya göre baktığımızda kontenjanımızın neredeyse iki katı öğrenci düştüğü görülmektedir.

·       Öncelikle bilmelisiniz ki ortaokul seviyesinde bakanlığımızın proje okulu uygulaması yoktur. Her ortaokul aynı müfredatı uygular.

 

 

OKUL HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

*Okulumuzda 09:05-15.20 saatleri arasında günde 7 ders saati üzerinden eğitim görülmektedir.

* Sınıf mevcutları bölgemizdeki diğer devlet okulları ile aynı ortalamaya sahiptir.

* Öğle yemekleri için kantin ve yemekhane bulunmaktadır.

* Kayıt bölgemiz içeride yeterli sayıda talep olması durumunda servis firması tarafından öğrenci taşıması yapılmaktadır.

* Öğretmenlerimiz bakanlığımız tarafından öğretmen tercihine göre okulumuza atanmış kadrolu ya da sözleşmeli branş öğretmenleridir. Yabancı dil ağırlıklı sınıflar ile diğer sınıflara derse giren öğretmenler aynı öğretmenlerdir.

* Yeterli sayıda talep olması durumunda okul çıkış saatinden itibaren 15.20-17.00 saatleri arasında  okul kursu düzenlenebilir. Talep toplama kayıt esnasında ya da Eylül ayı içerisinde yapılacaktır. Kurs çıkış saatinde yeterli talep olması ve servis firmasının da araç ayarlaması durumunda servis hizmeti olabilir.

 

 KAYIT İŞLEMLERİNDE İSTENECEKLER

 

·       YERLEŞİM YERİNDE OTURANLAR BELGESİ (E-DEVLET)

·       ÖĞRENCİ KİMLİK FOTOKOPİSİ

·       2 TOP A4 KAĞIDI

·       5 ADET SİLİNEBİLİR TAHTA KALEMİ (KIRMIZI-SİYAH-MAVİ)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.07.2024 - Güncelleme: 04.07.2024 17:05 - Görüntülenme: 696
  Beğen | 3  kişi beğendi