Nis

1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Okulumuzda kişisel verilieri koruma gününde Bilişim teknolojileri derslerinde Kişisel Verileri Korunması ile ilgili öğrencilerimize eğitim verilmiş olup ayrıca koridor panoları ile bilgilendirme yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Turhan KUŞKONMAZ eşliğinde Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi Living Lab da Alice robotik kiti ile arduino temel robotik eğitimine katıldılar.

Mrt

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Tuğçe Mumcu ve 6I sınıfı öğrencilerimiz, 5 Mart Salı günü, okulumuz projesi 'Learning by Playing' kapsamında, aralarında İtalya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nden öğrenci ve öğretmenlerin bulunduğu bir online toplantıda ülkemizi, bayrağımızı, okulumuzu tanıttılar. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

Mrt

Okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Turhan Kuşkonmaz ve fen bilimleri öğretmeni Talat Bozkurt öğrencilerimize yönelik teknofest için hazırladıkları projelerin ön değerlendirme raporu hazırlama ve sisteme yükleme aşamaları gösterip açıklamaya yönelik 11 Mart 2024 tarihinde konferans salonunda toplantı yapıldı.

Şbt

Okulumuzun kodlama atölyesinde çalışmalarımızı tamamladık.

Şbt

Projemizde emeği geçen 7-G sınıfı öğrencilerine ve projemizi değerlendiren öğretmen arkadaşlarımıza ve idaremize desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda “ I Explore My Surronding, I am Discovering Maths” Projemizin logo çalışmaları tamamlandı. Birinci seçilen logomuz anket uygulamaları sonucunda belirlendi. Komşu ortağımız Azerbaycan'ın tasarladığı logo seçilmiştir.

Ara

Teknoloji ile donatılmış bir dünyada yaşıyoruz ve biliyoruz ki öğrencilerimiz yetişkin olduklarında hangi alanı seçerlerse seçsinler, başarıya ulaşabilmeleri teknolojinin nasıl çalıştığını anlamalarına bağlı.

Ancak çok küçük bir kısmımız teknolojinin nasıl çalıştığını öğreniyoruz.

Bu nedenle tüm okulumuz Bilgisayar Bilimi Eğitim Haftası boyunca (4 Aralık - 10 Aralık), tarihteki en büyük öğrenme etkinliği olan Hour of Code'a katılıyor. Dünya üzerinde 100 milyondan fazla öğrenci Hour of Code'u denedi. Hour of Code etkinliği ile İbb Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulunun bu temel 21. yüzyıl becerilerini öğretmeye hazır olduğunu ilan ediyoruz. Öğrencilere programlama aktivitelerini sunmaya devam edeceğiz. Hour of Code etkinliğimizi öğle teneffüslerinde kodlama atölyesinde gerçekleştirdik.

Ayrıntılar ve etkinlikler http://hourofcode.com/tr/tr adresini inceleyebilirsiniz.

Ock

"E Twinning Oyna Tasarla Öğren Projesi projesiyle öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler

Ock

Okulumuz 10 Türk-1 Azerbaycan ortaklı "The Secret Garden of Numbers (Sayıların Gizli Bahçesi) adlı eTwinning projesine dahil oldu.

May

Okulumuz futsal takımı İstanbul Okullararası Futsal şampiyonasında, Pendik Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü salonunda bugün gerçekleşen ve çok çekişmeli geçen final müsabakasının arsından İSTANBUL 2.si olmuştur.

May

Sınıf temsilcilerimizle birlikte Ağaçların Adları İstanbul projesi kapsamında Bizim Meyve Ağacımız Etkinliğini gerçekleştirdik.